Designkortteli - Shoppailua ja mukavaa yhdessäoloa

Designkortteli, Design District Helsinki, syntyi vuonna 2005 ideasta koota yhteen paikalliset luovien alojen toimijat. Se on kaupunginosayhdistys, joka tarjoaa paikallisille ja vierailijoille ostoksia, ruokaa, majoitusta ja elämyksiä. Designkortteliin kuuluu lähes 200 jäsentä designliikkeistä gallerioihin, työpajoista museoihin, ravintoloista hotelleihin ja suunnittelutoimistoihin. Designkortteli-alueella on mm. Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo ja Design Forum Finland. Toiminnan tarkoituksena on tehdä seutua ja sen toimijoita tunnetuksi Helsingin designalueena ja luovana keskittymänä ja vahvistaa osaltaan Helsingin roolia muotoilukaupunkina. 
 
Alueen keskus on kaupunginosien risteyskohdassa oleva Dianapuisto, jonka ympäriltä Designkortteli ulottuu Kaartinkaupungin, Kampin, Punavuoren ja Ullanlinnan suuntaan. Designkortteli on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Helsingin suosituimmista matkailukohteista. Alusta asti korttelihanketta on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä eri matkailualan organisaatioiden kanssa. Yhteistyön tulosta ovat mm. designkävelykierrokset – opastetut esittelykierrokset, jotka toteutetaan yhteistyössä Happy Guide Helsingin kanssa.

Designkortteliyhdistyksen toiminnan koordinoinnista vastaa yhdistyksen hallitus, toimikunnat, toiminnanjohtaja sekä Design Forum Finland.

Designkortteli on luovien tekijöiden keskittymä Helsingin sydämessä. Se on alue, joka on täynnä mielenkiintoisia paikkoja: 25 katua ja 200 pistettä kartalla sisustus- ja  muotiliikkeistä koruntekijöihin, antiikkiliikkeistä gallerioihin ja museoihin, ravintoloista hotelleihin ja suunnittelutoimistoihin.
Kuva: Musta&Valkoinen
Helsinki Merikortteli Helsingin Sanomain Säätiö